Χορός και Άτομα Με Αναπηρία

Η ανάγκη των ατόμων με αναπηρία για ένταξη στο κοινωνικό σύνολο και σε υποσύνολα αυτού, ισότητα στην εκπαίδευση και συμμετοχή σε παντός τύπου δραστηριότητες, όπως ο αθλητισμός και οι πολιτιστικές δράσεις, μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Οφείλουμε, συλλογικά, να στηρίζουμε και να ενισχύουμε κάθε προσπάθειά τους με αγάπη και σεβασμό στον άνθρωπο. Τα άτομα με αναπηρία αποτελούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας με ίσα δικαιώματα πρόσβασης στην παιδεία, την περίθαλψη και την ασφάλιση. Στο παραπάνω πλαίσιο, κι εμείς στην FTR Dance Academy προσπαθούμε να καταστήσουμε τον χορό προσιτό, λειτουργικό, ωφέλιμο και παράλληλα διασκεδαστικό για όλα τα άτομα με κάποια αναπηρία ανεξαρτήτως τους είδους αυτής.

Εμείς τι κάνουμε;

Στη σχολή μας περιλαμβάνονται μαθήματα χορού για όλα τα είδη αναπηριών. Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα τμήματα με γνώμονα τις ανάγκες του κάθε μαθητή. Τμήματα που καλύπτουν τον χορό σε μαθητικό, αγωνιστικό ακόμα και σε επαγγελματικό επίπεδο. Μέσα από την εκμάθηση , οι μαθητές μας έρχονται σε επαφή με το σώμα τους γνωρίζοντάς το καλύτερα, και γυμνάζονται ανακαλύπτοντας και νέες κινήσεις. Οι μαθητές μας έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τον χορό, να κατακτήσουν όποιο επίπεδό του επιθυμούν και να διασκεδάσουν.

Κύριος στόχος

Κύριο μέλημά μας πέρα από την εκγύμναση είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων και η υγιής κοινωνικοποίηση μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Απώτερος στόχος μας είναι οι μαθητές μας να μάθουν τα κατακτούν τους δικούς τους στόχους!

Οι αναπηρίες αναλυτικά

✔ Άτομα με κινητική αναπηρία (π.χ. εγκεφαλική παράλυση, τετραπληγία, παραπληγία, με αμαξίδιο κ.λπ.)

✔ Άτομα με νοητική αναπηρία (π.χ. αυτισμός, σύνδρομο Down, κ.λπ.)

✔ Άτομα με αισθητηριακή αναπηρία (Κώφωση, τύφλωση κ.λπ.)

✔ Άτομα με ψυχική αναπηρία (π.χ. μανιοκατάθλιψη, σχιζοφρένεια κ.λπ.)

Είδη χορού

✔ Latin
✔ Σύγχρονο
✔ Argentine Tango
✔ Παραδοσιακούς χορούς
✔ Hip-Hop

Δάσκαλοι

Οι πιστοποιημένοι δάσκαλοί μας στον τομέα «χορός και αναπηρία», όπως και η μεγάλη εμπειρία μας μπορούν να αγκαλιάσουν οποιαδήποτε αναπηρία με χαμόγελο αλλά και επαγγελματισμό!

Χόρεψε μαζί μας

Οι συνεργάτες μας

Κάθε χρόνο η ομάδα μας όλο και μεγαλώνει.

Είναι σημαντικό για εμάς να δουλεύουμε με τους συνεργάτες μας ομαδικά, με κοινό στόχο την αναγνώριση των δυνατοτήτων κάθε αναπηρίας, την ενσωμάτωσή τους στον μαγικό κόσμο του χορού και την ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: Πασεσπα-Ομίλου ΟΤΕ, Ανοιχτή Αγκαλιά, Ιοί και Κόρες, ΚΔΑΠ μεΑ Στοργή, Παναθηναϊκός ΑμεΑ, Σύλλογος Γονέων Α.μ.ε.Α Σαλαμίνας, ΜΑΝΑ – Σύλλογος ΑμεΑ

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Από το 2017 έχουμε σταθερή συνεργασία με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ στα κατασκηνωτικά προγράμματα όπου αναλαμβάνουμε την διδασκαλία χορού και την παρουσίαση χορογραφιών σε κάθε περίοδο.

IDO Hellas

Διαγωνισμός Χορού Για Άτομα με Αναπηρία

Το 2018 αναλάβαμε όλο το σχεδιασμό, αλλά και την διοργάνωση του πρώτου διαγωνισμού χορού στην Ελλάδα για άτομα με αναπηρία.

Από τότε, δύο φορές τον χρόνο, οι μαθητές μας παίρνουν μέρος στις κατηγορίες αυτές και ο αθλητής με την καλύτερη βαθμολογία, εκπροσωπεί την χώρα μας στο εξωτερικό.

Πρόσφατες Μοναδικές Εμπειρίες

Kalamata Dance Cup

In love with… KALAMATA

Για δεύτερη χρονιά βρεθήκαμε στην πανέμορφη Καλαμάτα, χορεύοντας στο Gala του Kalamata Dance Cup. Η ομάδα μας ήταν εκεί παρουσιάζοντας τρεις χορογραφίες από μαθητές με νοητική αναπηρία, αυτισμό και τετραπληγία.

ColourDay Festival

Μια από τις ωραιότερες συνεργασίες για την χρονιά που μας πέρασε.

Η ομάδα αμαξιδίων μας βρέθηκε στα backstage του ColourDay Festival μαζί με γνωστούς τραγουδιστές, χόρεψε στην σκηνή πλαισιώνοντας τον STEVE και αποθεώθηκε απο 45.000 άτομα. Το ColourDay Festival είχε τηλεοπτική κάλυψη από το MEGA και προβλήθηκε  στις 10/09/2022 

Παράσταση 22'

Η φετινή μας χρονιά, έκλεισε με μια ξεχωριστή παράσταση.

36 μαθητές με αναπηρία ενώνουν τις δυνάμεις τους με 20 μαθητές νευροτυπικής ανάπτυξης, χαρίζοντάς ένα μοναδικό και πρωτοπόρο δίωρο θέαμα, γεμάτο μουσική, χορό, αγάπη, ενσυναίσθηση και συγκίνηση. Μπορεί ένα άτομο σε αμαξίδιο να χορέψει Tango; ‘Ένα άτομο με αυτισμό να χορέψει;’ Ένα άτομο με τύφλωση να παίξει κιθάρα; Οι μαθητές μας είχαν την απάντηση.

Νέοι συνεργάτες

Όσοι περισσότεροι, τόσο το καλύτερο.

Αν θέλετε να γίνετε μέλος της χορευτικής μας οικογένειας και να δημιουργήσουμε μαζί νέες μοναδικές στιγμές, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας. Υπάρχει η δυνατότητα διδασκαλίας χορού από τους δασκάλους μας στο κέντρο σας, ή σαν εξωτερική δραστηριότητας στο χώρο μας.