FTR Team

Χόρεψε μαζί μας

Pirouette

Μασκοτ – εμψυχωτρια

Η Pirouette είναι το νεότερο σε ηλικία μέλος της FTR Team μόλις 3 χρονών, με γονείς τους διευθυντές της σχολής. Πλάι τους έχει μάθει όλα όσα χρειάζεται και σε συνδυασμό με τον υπέροχο, καλόκαρδο και γεμάτο ζωή και αγάπη χαρακτήρα της καλύπτει με φοβερή επιτυχία την θέση της μασκότ! Ακόμα έχει παρακολουθήσει πλήθος μαθημάτων και σεμιναρίων εντός της FTR Dance Academy και έχει αγαπηθεί, τόσο από δάσκαλους όσο και από μαθητές, γονείς και φίλους της FTR και πάντα χαίρεται να γνωρίζει νέο κόσμο και να τους δείχνει την αλόγιστη αγάπη της!

Κορμπάκης Νίκος

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Ο Νίκος γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Ο χορός μπήκε στη ζωή του στην ηλικία των 13 ετών, ξεκινώντας με hip hop. Από την επόμενη κιόλας χρονιά μέχρι και σήμερα, ασχολείται αποκλειστικά με τον χορό και με πολλά είδη του, όπως Σύγχρονο, Hip hop, Bachata, Kizomba, Salsa, Mπαλέτο, Fitness και φυσικά Latin όπου το 2014 έλαβε τα πιστοποιημένα διπλώματα Latin International και Latin American.
Από το 2018, μετά από εξετάσεις εισαγωγής του υπουργείου, φοίτησε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Μάρι Χατζημιχάλη”, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του, στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Χοροχρόνος”, επιτυχώς κατακτώντας το επαγγελματικό δίπλωμα καθηγητού χορού. Την ίδια χρονιά ξεκίνα και η εκπαίδευσή του ως πιστοποιημένου κριτή μέσω της ομοσπονδίας αθλητικού χορού IDO Hellas. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε το 2011 μέσα από συνεργασίες με σχολές χορού, ενώ παράλληλα με τη διδασκαλία, το 2013 διηύθυνε γνωστή σχολή χορού στην περιοχή της Ραφήνας.
Μέσα από τη συμμετοχή του σε διαγωνισμούς έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, ενώ συνεχίζει τις χορευτικές παρουσιάσεις σε πολλά γνωστά μαγαζιά της Αθήνας. Το 2016 πραγματοποίησε ένα από τα όνειρά του, ιδρύοντας τη δική του μεικτή σχολή χορού (όπου εκπαιδεύει άτομα τυπικής ανάπτυξης αλλά και ΑΜΕΑ) την FTR Dance Academy, σε συνεργασία με τη Φιλίππα Ζώγα. Συμμετείχε στην τελετή έναρξης του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου και στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Beijing 2022 σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Άρτεμι Ιγνατίου.  Από το 2021 συνεργάζεται στενά με το Χοροθέατρο ART και την χορογράφο Άρτεμις Ιγνατίου σε παραστάσεις σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ζώγα Φιλίππα

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Η Φιλίππα ξεκίνησε την πορεία της στον χορό με μπαλέτο, το οποίο έχει ακολουθήσει για 24 συνολικά χρόνια. Παράλληλα από το 2011 ασχολείται επαγγελματικά με τους latin χορούς. Μετά την απόκτηση του επαγγελματικού διπλώματος LATIN ASSOCIATE της I.D.T.A, επί επτά χρόνια ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό λαμβάνοντας τιμητικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Πιστεύοντας ότι ο χορός απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως, τα τελευταία έξι χρόνια πραγματοποίησε σπουδές σε επίπεδο FOUNTATION COURSE στο αντικείμενο της χοροθεραπείας και της διαπαιδαγώγησης ατόμων με αναπηρία, κυρίως μέσω του χορού και της κίνησης. Από το 2019 ξεκίνησε και η εκπαίδευσή της στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Συνεργάζεται με συλλόγους, ειδικά σχολεία ατόμων με αναπηρία αλλά και με κατασκηνωτικά προγράμματα ΑΜΕΑ. Το 2018, διοργάνωσε τον πρώτο διαγωνισμό χορού ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα και το 2019 ψηφίστηκε ομόφωνα “Υπεύθυνη για την επιτροπή αθλητών με αναπηρία-ParaDance” της ομοσπονδίας αθλητικού χορού IDO Hellas. Μετά τη δεκαετή πορεία της στον χώρο της διδασκαλίας του χορού και της χορογραφίας, διατηρεί πλέον τη δική της σχολή χορού στο Μοναστηράκι, FTR Dance Academy σε συνεργασία με τον Νίκο Κορμπάκη.

Βερβενιώτη Αφροδίτη

ΔΑΣΚΑΛΑ – BARRE A TERRE

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2002), της Rotterdamse Dansacademie BA Dancer στην Ολλανδία ( Codarts University 2005) όπου και συνεργάστηκε με τους Ann van de Broek, Gabriele Staiger, Itsik Gallili καθώς και της Fontys Dance Academy PG/ Ma Choreography, Tilburg, Ολλανδία (2007). Υπότροφος του ΙΚΥ (2004) καθώς και του Jacob’s Pillow Contemporary Tradition, Μασαχουσέτη, Η.Π.Α. (2002). Παραμένει στην ενεργό δράση ως χορεύτρια σε παραστάσεις και σε Φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος. Έχει χορέψει με τις ομάδες χορού της Νατάσσας Ζούκα, Αίρεσις, 58+3, χοροθέατρο ΑRT, Ακιν, Memento Bodyworks (Ολλανδία), Διονύσης Τσαφταρίδης, Griffon dance company, Κινητήρα. Από το 2008 είναι Ιέρεια στην Αφή της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ασχολείται με το Hip-hop από την ηλικία των 10 χρονών. Από το 2007 διδάσκει χορό σε σχολές χορού και σε δραματικές σχολές. Έχει παραδώσει σεμινάρια χορού και χορογραφίας. Έχει χορογραφήσει τα Sargam, Lost Thought, Alternative (Ολλανδία) καθώς και τα Προς στα πλαίσια του φεστιβάλ In Progress Kινητήρας Residency Center 2010, One Way(Spider Festival Athens) και Προς ΙΙ (2013). Έχει επιμεληθεί κινητικά τα Electra The Rewrite του Edward Pomerantz (Athens Fringe Festival 2010, παραγωγή Κινητήρας), Έξι Κρυμμένα Αρχεία του Θωμά Διάφα (2011),Μικρές Ιστορίες(2022) σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αγορά, έχει συνεργαστεί ως βοηθός- χορογράφος σε χορευτικές κ θεατρικές παραγωγές. Έχει επιτελέσει βοηθός χορογράφος σε δρώμενα όπως Άλωση της Τριπολιτσάς σε χορογραφία της Άρτεμις Ιγνατίου, στις τελετές Αυθεντικού Μαραθωνίου σε χορογραφία της Άρτεμις Ιγνατίου, στο ακτιβιστικού χαρακτήρα για το μεταναστευτικό Little Amal σε χορογραφία της Αντιγόνης Γύρα( Κινητήρας, Καλλιτεχνικό δίκτυο παραστατικών τεχνών) καθώς και σε θεατρικές παραστάσεις όπως Ηλέκτρα του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία κ. Σπύρου Ευαγγελάτου. Από το 2010 διδάσκει barre a terre σε σχολές χορού και studios.

Θανασούλα Ολίβια

ΔΑΣΚΑΛΑ – ΠΙΛΑΤΕΣ

Η Ολύβια Θανάσουλα είναι χορογράφος και καθηγήτρια χορού/κίνησης. Το 2002 αποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού της Κονταξάκη. Συνέχισε τις σπουδές της πάνω στο χορό στην Αγγλία όπου το 2004 αποφοίτησε με MA (Master of Arts) στην χορογραφία (Choreography and Performing Arts) , από το Middlesex University of London. Έχει παρακολουθήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σεμινάρια χορογραφίας, σύγχρονου χορού και μπαλέτου από καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους. Έχει υπάρξει μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού για τις Εισαγωγικές καθώς και τις Διπλωματικές εξετάσεις των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού, επίσης έχει δώσει το μάθημα σύγχρονου χορού για τις Εισαγωγικές εξετάσεις το 2011. Το 2004 με την Τσίμπρου Ελίνα ιδρύσαν την ομάδα σύγχρονου χορού ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ dance CoPanoi, με την οποία συμμετείχαν σε διάφορα Φεστιβάλ (Φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων/Ανεξάρτητες Παρουσίες, Fringe Festival, Going Youth Festival κ.α.) και το 2011 ανέβασαν την πρώτη δική τους ανεξάρτητη παραγωγή (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ). Από το 2004 -2018 έχει αναλάβει την επιμέλεια κίνησης σε θεατρικές παραστάσεις καθώς και σε σύντομα θεατρικά έργα που συμμετείχαν σε διάφορα Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών. Από το 2008 συμμετέχει στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας ως ιέρεια. Έχει συνεργαστεί ως performer με τις ομάδες Χοροθέατρο Art, Yelp, Λυδία Λίθος, ΕΣΤΑΝΕΝ ΧΟΡΟΣ, Οργανισμός NEON και ως χορογράφος και χορεύτρια με την ομάδα ΗΧΩ ΕΝ ΗΧΩ και τον οργανισμό NEON. Έχει πάρει μέρος στο Athens Video dance Project ως performer στην Promenade. Και έχει βραβευτεί για το videodance της “GONER”, με το οποίο συμμετείχε στο φεστιβάλ Raise your Voice , κατά του Human Trafficking. Σε συνεργασία με την Ανδριοπούλου Παυλίνα είχαν αναλάβει την επιμέλεια κίνησης
της παράστασης του εικαστικού Νίκου Ναυρίδη “The artist on the composer” – συνεργασία του οργανισμού NEON με την Εθνική Λυρική σκηνή. Διδάσκει κλασσικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά και ενήλικες από το 2004. Έχει αναλάβει την οργάνωση και την διδασκαλία του σεμιναρίου “Μπαμπά χορεύουμε” που οργανώνεται απο το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με τη Εθνική Λυρική Σκηνή για τις χρονιές 2018-2019 .Από το 2018 διδάσκει σεμιναριακά την τεχνική Bl.ance, ένα είδος αυτοσχεδιασμού κ κινητικού διαλογισμού. Την τεχνική αυτή την εμπνεύστηκε η ίδια μέσα από τις σπουδές της του χορού και την επαφή της με το διαλογισμό κ την προσωπική ανάπτυξη μέσω των tai chi και chi kung.

Masreya Samira

ΔΑΣΚΑΛΑ – ΟΡΙΕΝΤΑΛ

Η Samira καθηγήτρια oriental ελληνοαιγυπτιακής καταγωγής με σπουδές τόσο στην Αίγυπτο όσο και στην Ελλάδα. Έχει λάβει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος για 6 συναπτά έτη. Το 2018 αποσύρθηκε έχοντας λάβει δεκάδες διακρίσεις αλλά συνεχίζει την καριέρα της ως κριτής αγώνων, καιπροπονήτρια επαγγελματιών. Είναι επίσης η ιδρύτρια της επαγγελματικής ομάδας Bellyhood, ενώ διοργανώνει και σεμινάρια . Η πορεία της είναι μεγάλη και πλούσια στον χώρο του oriental και η ίδια εξακολουθεί να εμπλουτίζει διαρκώς τις γνώσεις της συμμετέχοντας σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μαμαγκάκης Γιώργος

ΔΑΣΚΑΛΟΣ – SALSA, bachata

Ο Γιώργος ασχολείται με τον χορό απο το 2015 με βασικό στόχο του την εξέλιξη στους street latin χορούς και το social dancing. Διδάσκει salsa και bachata. Πέτυχε στις εξετάσεις που έδωσε στη salsa στο WADF (world artistic dance federation) το 2017 όντας πλέον πιστοποιημένος δάσκαλος. Έχει συμμετάσχει σε γνωστές επαγγελματικές ομάδες καθώς και σε επιτυχημένες φεστιβαλικές χορογραφίες. Έχει κατακτήσει διακρίσεις σε πολλούς διαδεδομένους διαγωνισμούς ο ίδιος αλλά και οι μαθητές του. Έχει παρακολουθήσει σειρές σεμιναρίων διακεκριμένων καλλιτεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Φιλοδοξία του είναι να μεταδώσει την αγαπη που τον διακατέχει για τους street latin χορούς και τη μουσική τους.

Μελετιάδου Μαρία

ΔΑΣΚΑΛΑ – COMMERCIAL

Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Τα πρώτα της βήματα στον χορό ξεκίνησαν στην ηλικία των τριών ετών στον χώρο του μπαλέτου. Η διαδρομή της πέρασε μέσα από διάφορα είδη χορού όπως American Latin, Flamenco, Oriental, μπαλέτο, σύγχρονο, δίνοντας έμφαση στο Hip-Hop,Commercial,House,Locking,Dancehall,Breakdance,High heels,Voguing. Μέσα από την χορευτική της πορεία επικεντρλώθηκε στο Commercial Hip Hop από επτά ετών μέχρι και σήμερα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ελλήνων και ξένων χορευτών . Επίσης, έχει λάβει μέρος σε διάφορα event, χορευτικές παραστάσεις Commercial Hip Hop, μουσικά-χορευτικά video clip και τηλεοπτικές εκπομπές. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα της σκληρής εξάσκησης όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερε και κατέκτησε υψηλές θέσεις σε διάφορους τοπικούς και Πανελλαδικούς διαγωνισμούς.

Στρατηγός Γιάννης

ΔΑΣΚΑΛΟΣ – ελληνικων παραδοσιακων χορων

Ο Γιάννης είναι τελειόφοιτος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών, με ειδίκευση στον ελληνικό παραδοσιακό χορό. Η ενασχόληση του με το αντικείμενο ξεκίνησε το 2011, όπου και διδάσκει σε πολιτιστικούς συλλόγους και σχολεία. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια για τη διδασκαλία, το πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα διαφόρων περιοχών της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Ένα από αυτά είναι «Η διδακτική προσέγγιση των χορών της Πελοποννήσου». Επιπλέον έχει κάνει επιτόπια έρευνα στο νησί της Κύθνου, στα πλαίσια της πτυχιακής του εργασίας το 2014. Έχει χορέψει σε μεγάλες χορευτικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο. Επίσης έχει συμμετάσχει στην τηλεοπτική εκπομπή «Αλάτι της γης» που προβάλλεται στην ΕΡΤ1.

Αδάμ Νατάσα

ΔΑΣΚΑΛΑ – BOLLYWOOD

Η Νατάσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τον χορό σε ηλικία 4 ετών και μαθήτευσε σε διάφορες ερασιτεχνικές σχολές. Στην συνέχεια απέκτησε το Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Τεχνών Χορού. Από μικρή ηλικία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε παραστάσεις ως χορεύτρια και ως χορογράφος. Με το Bollywood ασχολείται τα τελευταία 7 χρόνια. Το 2015 κατέκτησε τη δεύτερη θέση σε Internation Bollywood Competition και τον ίδιο χρόνο απεκτησε το International Bollywood Dance Diploma από την UNESCO. Έκτοτε συμμετέχει σε διάφορες παραστάσεις, φεστιβάλ και εκδηλώσεις ως χορεύτρια και χορογράφος Bollywood. Το 2018 κατέκτησε την τρίτη θέση στον τηλεοπτικό διαγωνισμό «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» συμμετέχοντας με την ομάδα 1st bollywood dance academy.